Home
Reinigingsbedrijf
Let op! Bij een aantal diensten gaat u naar de website van één van onze andere bedrijven.
Dakpannen reinigen

Dakpannen sieren woningen op; tot er korstmossen op groeien

Na verloop van tijd kunnen dakpannen begroeid raken met korstmossen
Deze mossen zorgen voor een onverzorgde aanblik. Ook kunnen korstmossen wanneer deze niet verwijderd worden, dakpannen beschadigen. Door dakpannen (periodiek) te laten reinigen, blijft uw woning er tip-top verzorgd uitzien.

Ook vogelpoep, chemische aanslag zoals roet e.d. zorgen ervoor dat dakpannen vervuilen
Door uw dakpannen periodiek te laten reinigen, houdt u uw dak in topconditie en kunnen de dakpannen doen waarvoor ze gemaakt zijn: Uw huis beschermen tegen lekkage en het hemelwater snel en efficiënt afvoeren.

Het belang en gemak van professionele dakpanreiniging

Laat het reinigen van uw dakpannen bij over aan de professionals van een reinigingsbedrijf
Een bedrijf als B&E Reiniging bijvoorbeeld. B&E Reiniging beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om uw dakpannen grondig en professioneel te reinigen. De professionele reinigers van B&E weten hoe ze met werk op daken aan de slag moeten: veilig en zonder beschadigingen aan uw dakpannen. Denk hierbij onder andere aan hoogwerkers en verplichte val- en veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast werken onze professionals met de beste reinigingsmiddelen voor alle situaties en ondergronden. Bij het toepassen van te ‘agressieve’ reinigingsproducten bijvoorbeeld kunnen dakpannen aangetast worden en kan de beschermende waarde afnemen. Juist dit kan leiden tot extra groei van mos of andere schade.

Dakpannen impregneren of coaten

Voorkomen is beter dan (vaak laten) reinigen
Ons advies is om uw dakpannen na reiniging te laten impregneren of coaten. Dit om uw dakpannen te beschermen tegen vervuiling en nieuwe korstmos-begroeiing. Dit kan via het impregneren of coaten van dakpannen. Vooral oude of sterk met mos begroeide dakpannen worden poreuzer. Hierdoor hechten en groeien korstmossen nog makkelijker en dit weer versnelt de aantasting van de dakpannen. Impregneren of coaten kan dit grotendeels tegengaan. Uiteraard dient dit na reiniging te gebeuren. Geglazuurde dakpannen worden niet aangetast door korstmossen, tenzij deze beschadigd raken.

Dakpannen impregneren dmv een transparante beschermlaag

Zijn de dakpannen na het ontmossen en reinigen niet of nauwelijks aangetast dan adviseert B&E Reiniging om de dakpannen te impregneren
Uw dakpannen worden dan geïmpregneerd met een vocht- en vuilwerend middel. Dit vult de poriën die er zijn waardoor korstmossen zich minder makkelijk kunnen hechten aan uw dakpannen. Het impregneren van dakpannen heeft nog twee voordelen: vocht zal er minder in kunnen. Trekken waardoor uw dak beter afgedicht is en doorlekken voorkomen wordt. Ook is de kans op vorstschade nihil wanneer uw dakpannen geïmpregneerd zijn.
Het impregneermiddel dat B&E inzet is transparant. Hierdoor blijft de originele kleur van uw dakpannen behouden.

Dakpannen coaten dmv een gekleurde beschermlaag

Als uw dakpannen er na reiniging niet mooi uitzien en poreus worden, adviseert B&E Reiniging om uw dakpannen te coaten
Dit verfraait uw woning en is zeer effectief. Door de gekleurde coating zien uw dakpannen er weer als nieuw uit. U kunt kiezen voor het herstellen van de originele kleur of voor een nieuwe kleur. De coating trekt slechts gedeeltelijk in de dakpannen. Feitelijk legt de coating een filmlaag over de dakpannen. Onze specialisten brengen de gekleurde coating in twee lagen aan. Dit onder hoge druk zodat de coating effectief wordt aangebracht. Indien dit niet goed wordt uitgevoerd kunnen korstmossen en vervuiling alsnog hechten aan de onbehandelde poreuze delen. Een kleurcoating vergt een andere investering dan een transparante coating. Alleen al qua voorbereiding: Muren, goten en andere delen dienen zorgvuldig afgedekt te worden zodat de coating alleen daar hecht waar het hoort. Door weersinvloeden zal de coating na verloop van tijd slijten. Dit zal in tegenstelling tot een transparant impregneermiddel direct zichtbaar worden.

Wilt u meer weten over ons werkwijze en/of onze klantvoordelen?

Afspraak maken
Offerte aanvragen
B&e BEDRIJVEN

B&E reinigt, bouwt en onderhoudt!

De B&E Bedrijven reinigen, bouwen, onderhouden en bestrijden. Dit met professionele teams, goed gereedschap en dito materialen en middelen.
Contact opnemen
             
Ontwerp en realisatie:
Wigman van Dijk
crossmenu