Home
Reinigingsbedrijf
Let op! Bij een aantal diensten gaat u naar de website van één van onze andere bedrijven.
Osmose bewassing

Osmose bewassing: schoon in meerdere opzichten

Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met osmosebewassing van de ramen wil vaak niet anders meer. Osmose glasbewassing heeft namelijk diverse zeer grote voordelen:

  • Bij osmosebewassing zijn reinigingsmiddelen niet meer nodig
  • Osmosebewassing is dan ook zeer duurzaam
  • Bij osmosebewassing blijven er geen strepen op de ramen achter.

Streeploos schoon en geen kringen op de ramen
Leidingwater en regenwater bevatten mineralen en zouten die op uw ramen achterblijven nadat het water is opgedroogd. Hierdoor kunnen de bekende kringetjes ontstaan na afloop van een regenbui. Bij osmosetechniek wordt gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water. Dit is normaal water dat via filtering ontdaan is van mineralen en zouten en wordt daarom ook wel ‘osmosewater’ genoemd. Dit water laat na verdamping geen vlekken achter op ramen en andere oppervlakten. Dit omdat de materialen die de kringen veroorzaken uit het water verwijderd zijn.

Wat osmose is?

Via Osmose verplaatsen watermoleculen zich van een gebied met verhoudingsgewijs weinig mineralen naar een gebied met verhoudingsgewijs veel mineralen. Dit omdat de natuur streeft naar balans. Als de verhouding water/mineralen binnen en buiten een cel gelijk is, of als de cellen simpelweg helemaal vol zitten, zal de verplaatsing van watermoleculen stoppen.

Omgekeerde osmose

Bij omgekeerde osmose wordt gebruik gemaakt van een filter (membraan) dat zulke kleine gaatjes heeft dat het alleen watermoleculen doorlaat. Dit net als de celwand van een plant. Door gewoon water met hogedruk door dat filter te laten stromen, worden de watermoleculen door het filter geperst, terwijl de mineralen achter het filter blijven hangen. Op die manier wordt osmosewater gewonnen.

Reinigen via osmosebewassing: duurzaam en effectief

Een belangrijk voordeel van het reinigen met osmosewater is dat het een duurzame methode is. Dit omdat er geen reinigingsmiddelen gebruikt worden. Osmosebewassing is ook inzetbaar bij tuinonderhoud, reiniging van bestrating en zonnepanelen bijvoorbeeld.

Telescoopbewassing

Bij osmose glasbewassing zetten wij de telescoop in. Dit betreft een zeer lange steel met daarop een borstel. Vanuit onze mobiele reinigingsunit wordt het osmosewater door een pomp, gekoppeld aan de osmosewater-tank door de telescoop gepompt. De telescoop spuit het water vervolgens op het oppervlak en de glazenwasser die de steel en borstel bedient, reinigt de ramen en spoel het vuil weg. Het resultaat? Streeploos schone ramen zonder inzet van reinigingsmiddelen.

Wilt u meer weten over (omgekeerde) osmose en osmosebewassing?

Bel of mail de professionals van B&E Reiniging. Wij leggen u desgewenst alles uit over het proces, het effect en onze mogelijkheden.

Offerte aanvragen
Afspraak maken
B&e BEDRIJVEN

B&E reinigt, bouwt en onderhoudt!

De B&E Bedrijven reinigen, bouwen, onderhouden en bestrijden. Dit met professionele teams, goed gereedschap en dito materialen en middelen.
Contact opnemen
             
Ontwerp en realisatie:
Wigman van Dijk
crossmenu